Hem > Kunskap > Innehåll

Orsaker till urininkontinens

Apr 13, 2019

Vad är kroppsstrukturen som orsakar urininkontinens?

Urininkontinens uppstår när bäckensgolvsmusklerna i botten av vårt bäcken försvagas. Om bäckensgolvsmusklerna är i ett hälsosamt tillstånd, när buken tvingas, kommer bäckenbottenmuskelvävnaden att stänga urinröret reflexivt för att förhindra urininkontinens. Det kan sägas att urininkontinens är ett tecken på bäckenbottens muskelavslappning.


Vad är de vanligaste typerna av urininkontinens hos kvinnor?

När man hostar och nysar, när man går nerför trappan, även om det inte finns någon urin, kommer urininkontinens som uppstår när buken tvingas kallas "inkontinens i buken". Detta är den vanligaste typen av urininkontinens bland kvinnor, förutom de äldre. Det finns också en representativ typ av kvinnlig urininkontinens, vilket är en "imponerande urininkontinens" som är särskilt viktig när den åldras. När du känner urinen, även om du rusar på toaletten, blir det inte för sent för att få de våta byxorna att tillhöra den senare.


Vilka är de vanor som gör urininkontinens värre?

Hälsosam urinering är efter att ha gått på toaletten efter att ha känt "vill gå på toaletten", då kontraherar urinblåsan, urinröret löses och urinering börjar. Under följande omständigheter är det emellertid lätt att orsaka urininkontinens eller förvärra urininkontinens:

· Vid urinering, utöva stark kraft på buken, och bukmusklerna urladdar urin kraftigt.

· Ingen urin, men sprang ofta i toaletten;

· Efter avslutad urinering är det nödvändigt att bekräfta närvaron eller frånvaron av urinrester.

· Personer som är benägna att förstoppas är kvävande på toaletten varje dag.

Vid urinering är det särskilt viktigt att slappna av i bäckenet så att urinen kan tömmas smidigt.