Hem > Kunskap > Innehåll

Skillnad mellan Warp Stickade Fabrics och Weft Stickad Fabric

Apr 25, 2019

Weft Stickad Fabric


Avser ett stickat tyg som är vävt från tvärriktningen. Det betyder att vävmaskinen gör garnet fram och tillbaka (eller cirkulär rörelse) från ena sidan av maskinen till den andra sidan, och en ny stickning kan bildas av stickningens nål. Det vävda stickade tyggarnet rör sig i tvärriktning, och tyget formas genom att väva en rad trådar i rad och en rad i en radriktning. Alla rullar i en rad är vävda från ett enda garn. Väftstickan kan vara färdig på en platt stickmaskin eller en cirkulär maskin.

Warp-stickade garn är warp-stickade i varpstickade tyger, som varpgarn av vävda material som matas med varpstråle och är lindade på axeln med ett stort antal parallellt anordnade garn, som liknar varpstrålen i vävningen. . Garnets riktning i varpstickan är varp. En vertikal spole bildas i en kurs och flyttas sedan diagonalt till de andra walesna för att bilda en annan spole i nästa kurs. Garnet förflyttas i en zigzagform från en sida till den andra längs tyget och varje stygn i rad är gjord av ett annat garn. Warp stickning med flera garn medan du slingrar längs vävets längdriktning (varvriktning)

Väftstickning med ett eller flera garn i sektorns tvärgående (väft) ordning

Väftstickade stickade kläder kan formas med minst ett garn, men för att förbättra produktionseffektiviteten används i allmänhet ett flertal trådar för vävning; och ett varpstickat tyg är ett tyg som inte kan formas, ett garn Endast en slinga av en spole kan bildas.

Alla vävstolar kan lösas i en linje i omvänd vävningsriktning, men varpstickan kan inte.

Warp stickade tyger kan inte handvävda.

Det enklaste och mest intuitiva sättet att skilja är att observera att främre och bakre linjer är förenliga med väftstickning och vertikal är varpstickning. I allmänhet är väven uppdelad i slät, ribbad och dubbelsidig. Varpen är uppdelad i platt, genom kedjan, genom satinen och varpen.

Dessutom kan varpstickningen inte separeras och väftstickningen kan lösas i väftriktningen.