Hem > Kunskap > Innehåll

Vad är PET Nonwoven Fabric

Apr 11, 2019

Polyester (PET) spunbunden filamenttyg är en slags fiberduk, och dess råmaterial är 100% polyesterchips. Den är gjord genom att spinna ett antal kontinuerliga polyesterfilament genom spunbond varmvalsning. Också känt som PET-spunnet fiberfiberduk eller PES-spunbondad fiberduk, även kallad enkel-komponent spunbonded nonwoven fabric.

PET Non-woven Egenskaper

För det första vattenavvisande. Polyester (PET) spunnbunden filamenttyg är en vattenavvisande fiberduk, och de vattenavvisande egenskaperna hos olika ovävda tyger varierar beroende på storleken på grammet. Ju tyngre och tjockare vikten desto bättre är vattenavstötningen. Om vattendroppar ligger på ytan av det nonwoven, kommer vattendropparna att glida direkt från ytan.

För det andra högtemperaturmotstånd. Eftersom smältpunkten hos polyester är omkring 260 ° C, kan stabiliteten hos de yttre dimensionerna hos det nonwoven-materialet bibehållas i en miljö som kräver temperaturbeständighet. Den har använts i stor utsträckning i termisk överföringstryck, överföringsoljefiltrering och några kompositmaterial som kräver högtemperaturmotstånd.

För det tredje är intensiteten hög. Polyester (PET) spunbonded nonwoven fabric är en filament nonwoven tyg som är enbart enbart till nylon spunnen bindväv. Dess utmärkta styrka, god andningsförmåga, dragmotstånd och anti-aging egenskaper har använts av fler och fler personer inom olika områden.

Fjärde, anti-gammastrålar. Polyester (PET) spunbond nonwovens har också en mycket specifik fysikalisk egenskap: anti-gammastrålar. Det vill säga, om den appliceras på en medicinsk produkt, kan den steriliseras direkt med gammastrålar utan att försämra de fysikaliska egenskaperna och dimensionell stabilitet, vilket är en fysisk egenskap som polypropen (PP) spunnbunden nonwoven inte har.