Hem > Kunskap > Innehåll

Vad är PU Material

Apr 01, 2019

PU-färdigt läder är gjord genom att bearbeta det andra och tredje lagret av naturläder och resterande läder genom en speciell filmbildnings- och lamineringsprocess. Ytan på läder är täckt med ett polyuretan PU ytskikt, vilket ger läderytan en mängd olika färger. Många mönster, och utan att förlora fördelarna med läderets andningsförmåga och vikningsbeständighet, har den sina egna unika egenskaper i utseende och vattentätt prestanda.


PU materialegenskaper

PU, det vill säga polyuretan, kallad polyuretan. Det är en polymerförening innehållande en -NHCOO-enhet i en molekylär struktur, och enheten erhålles genom att blanda en isocyanatgrupp och en hydroxylgrupp. Egenskaperna hos pu-material är uppenbara, och detta är också nyckeln till att uppnå en bred marknad. I heminredning industrin är det vanligtvis används för produktion av skinn som vardagsrums soffor.

PU kallas också återvunnet läder och återvunnet läder. Det kännetecknas av lättvikt, nötningsbeständighet, slitstyrka, kallmotstånd och kemisk resistens, men det är dyrt, lätt att riva, dåligt i mekanisk hållfasthet och dålig i rivhållfasthet. PU färg är mindre. Huvudfärgen är svart eller brun. Strukturen är mjuk, lämplig för användning som fritidsväska eller möbelhud, priset är inte högt, lätt att missfärga.

pu material

PU-tyg är ett simulerat läderduk, som är tillverkat av konstgjorda material, har en läderstruktur, är mycket hållbar och är billig. Den PU-hud som ofta nämns i människans mun är ett slags lädermaterial, som PVC-läder, italienskt läderpapper, återvunnet läder, etc. Tillverkningsprocessen är lite komplicerad. Eftersom PU-basväven har bra draghållfasthet kan den beläggas på botten. På duken kan basväven också inkluderas däri så att närvaron av duken inte ses utanför. Egenskaperna hos pu-material kan huvudsakligen återspeglas i följande punkter:

1. Goda fysikaliska egenskaper, motståndskraft mot tortuosity, god mjukhet, hög draghållfasthet och andningsförmåga. Mönstret i PU-tyget pressas på ytan av det halvfärdiga läderet med ett mönstrapapper och papperet separeras och behandlas för ytbehandling efter att ha väntat på kylning.

2, hög luft permeabilitet, vatten permeabilitet kan nå 8000-14000g / 24h / cm2, hög skalhållfasthet, högt vatten tryckmotstånd, är det perfekta materialet för det vattentäta och andningsbara kläder tyget yta och botten skikt.

3, Priset är högt, priset på några speciella krav PU tyg är 2-3 gånger högre än PVC-tyg. I allmänhet kan det mönstra papperet som krävs för PU-tyger endast skrotas efter 4-5 gånger;

4, Användningen av mönsterrullen är lång, så kostnaden för PU-läder är högre än för PVC-läder.


Kontakta oss !


Kontakt1: Carol Huang
Mobil: + 86-18657307340
E-post: ykhmj@yktextile.com


Kontakt2: Alice Cai

Mobil: + 86-13506738985

E-post: ykcy@yktextile.com