Hem > Kunskap > Innehåll

Vad är tyget av den icke-vävda tygerna

Jun 06, 2019

Textilier gjorda av textilfibrer genom bindning, fusion eller andra kemiska eller mekaniska metoder. Denna typ av textil är inte en traditionell spinning, vävning eller stickning, även kallad non-woven, non-woven . Icke-vävda tyger har tillverkats industriellt sedan 1940-talet och har utvecklats snabbt på grund av hög produktivitet, låg kostnad och ett stort antal applikationer. Icke-vävda tyger är indelade i två kategorier: tunn och tjock. Den tunna vikten är i allmänhet 20-100 g / m (används som en plaggfodral, dekorativ duk, näsduk, feminin hygienprodukter mm. Tjock typ används som flingor, mattor, filtermaterial, geotekstiler (vävtyger) och kan även användas. Det är tillverkat av material för speciella ändamål som värmeisolering, ventilation, värmebeständighet, nötningsbeständighet, ljudisolering, stötdämpning, antivirus, strålskydd etc. Produktionstekniken för non-woven material härstammar från papperstillverkning och filtning. De tidiga non-vävda tygerna är gjorda av avfall bomull eller Efter behandlingen pressades textilfabrikens skrot och behandlades som lågkvalitetsbatt eller värmematerial. Efter 1950-talet utvecklades kemiska fibrer kraftigt, Teknik som akupunktur, tufting och sömnad har successivt antagits. Produktionen av fiberfiber och fiberfiberfiberduk har ökat kraftigt ased, och användningen av det har blivit alltmer utbredd. Tillverkningsmetoderna för icke-vävda tyger är uppdelade i torra och våta metoder.


non-woven fabric


Torr metod För det första öppnas fibermaterialet, blandas och kammas på en bomullsspinn- eller ullspinnningsanordning för att bilda en fiberbana och därefter framställs en fiberduk genom att binda i en tyg som mekaniskt bildar en trasa eller spinner i en trasa.


Fiberbildande banor Det finns metoder som parallell banbildning, förskjuten webbbildning och luftlagd banbildning. Parallellbanor med 1 till 2 kardemaskiner staplas upprepade gånger parallellt för att bilda en fiberbana, i vilken fibrerna är i längdriktningen inriktad. Det ovävda materialet som tillverkats av en sådan fiberbanan har hög längdstyrka och låg sidostyrka. Interlacerad i en webb är en web där webutmatningen från kardemaskinen viks in i ett visst antal skikt genom en gardinridå och fibrerna är väsentligen horisontellt inriktade. Airlaid är en metod där den kardade enfibern agglomereras på utmatningsbandet för att bilda en fiberbana. På grund av fibrernas oregelbundna arrangemang är den längsgående och tvärgående brottstyrkan hos den erhållna fiberduken väsentligen densamma. Dessutom kan de kardade fibrerna läggas ner i en kvantitativ fiberbatt som dras in i en bana med ett flertal par av räfflade valsar, varvid fibrerna är slumpmässigt anordnade i flingorna.