Hem > Nyheter > Innehåll

5 Stora missförstånd av madrassanvändning

Nov 01, 2019

Vissa människor kommer att sova direkt på madrassen för att spara besväret med att lägga och tvätta lakan. Som alla vet kommer detta att orsaka cirka 500 ml vatten som går förlorat per dag under sömnen, och cirka 1,5 miljoner mjällceller metaboliseras varje dag, som absorberas direkt av madrassen. Med tiden kommer den att tränga in i madrassen från utsidan till insidan. Den förorenade madrassen gör det till ett armar av kvalster och bakterier.

Motåtgärder: Sprid de skarpa, mjuka lakan eller använd en madrass som inte föder upp bakterie kvalster.

5 Major Misunderstandings Of Mattress Use.webp

En natt är "2 miljoner gräshoppor sova hos dig" ingen alarmist. När allt kommer omkring kan en gräshoppa bli 300 på 3 månader. Speciellt på madrasser som inte har rengjorts på länge, eller har barns urin, spillda drycker, sidoläckage av moster osv., Så att madrassen står inför ett stort fläckar.

Motåtgärder: När du byter lakan kan du ta en dammsugare för madrassen för att rengöra den. Om du av misstag våter madrassen, använd en handduk eller pappershandduk för att torka den och torka den med en hårtork. Villkorat kan köpa en funktionell madrass, som effektivt förhindrar tillväxt av bakteriem kvalster, och funktionella tyger är också gynnsamma för rengöring.Nyköpta madrasser har vanligtvis en förpackningsfilm för att säkerställa att de inte är förorenade under transporten. Många konsumenter tycker att det är synd att om madrassen köps till ett stort pris, kommer den inte att vara smutsig. "Förpackningsfilmen förhindrar inte bara kvalsterna att föda upp, utan förhindrar också fukt och fukt." Egentligen täcker madrassen förpackningsfilmen. Inte andas, det är lättare att få tidvatten, mögel och till och med stink.

Åtgärder: Innan du använder madrassen ska du riva av förpackningsfilmen och placera madrassen på ett ventilerat ställe under en tid för att ventilera insidan av madrassen och hålla den torr. Dessutom, efter att du har använt madrassen under en tid, kan du också sätta madrassen upprätt, blåsa den med en fläkt och använda en avfuktare för att få madrassen ibland att andas in ny luft.


Vårmadrasser har en egenskap. Om du sover på ena sidan är madrassen benägen att ojämnheter. På grund av den kontinuerliga kraften på kraftpunkten är det lättare att förlora stödet. Om du sover i ett läge under lång tid kommer vårens slitage och quiltlagret att bli mer allvarligt, vilket inte bara påverkar sömnkänslan utan också påverkar livslängden.

Motåtgärder: Byt madrassens vänstra och högra sida regelbundet. Om det är en dubbelsidig madrass kan du byta fram och bak. Det är bäst att ändra frekvensen var tredje månad. Det är bäst att använda en funktionell madrass som inte deformeras under något tryck. Det behöver inte fjäderstöd alls, men det är tillräckligt kraftfullt för att inte deformeras.Ta oanvända lakan och filtar hemma och använd dem direkt som lakan. I princip har varje hushåll gjort det. När allt kommer omkring är det bekvämt och sparar pengar. I själva verket är denna praxis inte korrekt. En filt och filt är tjockare än lakan, och det är mer fylligt när du sover på sängen. För det andra används lakan och filtarna som ark, vilket gör det lättare att "pilla" eller härleda fluff. "madrass.

Motåtgärder: Oavsett om du använder en sängkjol, en skyddande matta, en madrass eller ett lakan, är det avsett att skydda madrassen. Ark är inte bara avstånd mellan madrassen och människokroppen, de skyddar också madrassen mot direkt smuts i viss utsträckning.

I processen med att använda madrassen kommer ovanstående 5 missförståndspunkter i princip "bjudas in". Använd madrassen korrekt, undvik misstagen och skydda madrassen och skapa en mer bekväm och hälsosam sovmiljö.