Hem > Nyheter > Innehåll

Vuxenomsorgskunskap

Mar 27, 2019

1, riktade vård

Analysera orsakerna till och problemen med urininkontinens hos patienter och deras familjer för att uppnå enighet. För urininkontinens orsakad av minskad självhantering eller kommunikationssvårigheter är det nödvändigt att formulera en tidsplan för att hjälpa till med urinering och hjälpa patienter att urinera i tid. För inkontinenser som är helt oförmögna att självkontrollera, bör en mer grundlig plan, såsom senil demens, utvecklas. Enligt sjuksköterskorna för att analysera orsakerna till urininkontinens, välj lämplig metod, såsom användning av vuxna blöjor för att hjälpa till med urinering. För bedridna patienter ska vi försöka lindra patientens inferioritetskomplex och lindra patientens mentala stress. För urininkontinens orsakad av mentala faktorer, tid och miljöfaktorer, bör vi förstå orsaken till sjukdomen i detalj, göra en patient och noggrann tolkning och eliminera patientens tankar. Rastlöshet och rädsla, den ordentliga arrangemanget av den omgivande levnadsmiljön, och den största tröst i andan, kan urininkontinens försvinnas.

2, Fokus på psykisk vård

Urininkontinens orsakar stor smärta och olägenheter för patienter som allvarligt påverkar patienternas livskvalitet. De äldre är särskilt långsamma att flytta, deras förmåga att röra sig försvagas och självkänslan är sårbar för skada efter sjukdom. Det är benäget för misstro och envishet mot andra, och depression är låg, ångest och ensamhet. Vårdgivaren måste först vara tålmodig, snäll och oförtröttlig och använda bra omvårdnads språk och beteende för att väcka patientens förtroende för rehabilitering.

Först, bryr dig om patienten

Vid förekomst av denna sjukdom kommer det att skada mycket för patienter med denna sjukdom, särskilt i dricksvatten, det kommer att finnas vissa psykiska problem, vanligtvis minskar automatiskt dricksvattnet, vilket är lätt att öka risken för urinvägarna tarminfektion. För att förklara för patienten behovet av urin att stimulera urinering, behåll intaget av vätska dagligen vid 2000-2500 ml. Begränsa dricksvatten innan du lägger dig för att minska natten urinutgång.

För det andra, förbättra träningen

I livet är det också nödvändigt att behandla några av blåsarens funktionella träningsprogram. Det är nödvändigt att vägleda patienter att dricka vatten ordentligt varje dag, och att göra mer könsstympning och avslappningsövning.

Tredje, uppmärksam på observation

Noggrann observation av några biverkningar av urinering, effektiv samordning av regelbunden urinering, startar 2-3 timmar och gradvis förlängt intervallet för att återställa kontrollfunktionerna.

Fjärde, hälsa och rengöring

Var särskilt försiktig med hygienen och byt ofta underkläder. Annars kommer urinen att stimulera huden under lång tid, vilket kan göra stratum corneum mjukna och förlora normal försvarsfunktion. Dessutom stimulerar ammoniak i urinen huden, vilket orsakar utslag och jämn akne. För att hålla huden ren, torr och ren i tid byter du kläder, kuddar, lakan. Huden kan appliceras med en ordentlig mängd salva skydd.


Adult care