Hem > Nyheter > Innehåll

Orsaker till inkontinens hos äldre

Dec 13, 2019

1. Fekal inkontinens orsakad av sjukdom

På grund av nedbrytningen av funktionerna i olika organ och kroppens låga immunitet är de äldre lätt att bli sjuka. Vissa sjukdomar kommer att orsaka fekal inkontinens, speciellt atrofi av analmuskler efter sjukdom. De flesta av dem har symptomen på fekal inkontinens. Vissa allvarliga sjukdomar kan orsaka fekal inkontinens, såsom diarré eller rektalcancer.

2. Muskeldysfunktion

Detta är den vanligaste orsaken till fekal inkontinens hos äldre. Många äldre människor har avkoppling av analmuskler, minskad spänning och minskad förmåga att kontrollera avföring. Efter att ha haft anusoperation igen, kan förekomma fenomenet av anusinkontinens. Det finns också vissa patienter med hemorrojder, polypper av patienter är också mycket lätta att se ut i fekal inkontinens.

3. Neurologiska störningar

Om det finns dysfunktion eller skador på dessa nerver, kommer det att leda till fekal inkontinens, såsom stroke, chock eller överdriven rädsla. Om det är förlamning av underkroppen kommer det också att finnas symtom på fekal inkontinens.

4. Dysfunktion efter drift

Många sjukdomar måste opereras, såsom anal fistlar, rektalcancer, perianal abscess och så vidare. Dessa sjukdomar opereras alla i den anala bilgen, vilket oundvikligen kommer att leda till funktionell nedbrytning och sedan orsaka fekal inkontinens.

Dessa är orsakerna till inkontinensen hos de gamla. Det finns några oundvikliga skäl. Till exempel har de gamla människornas funktion minskat. Det finns inget sätt att behandla det. Vi kan bara utföra fler anallyftövningar vid vanliga tider, vilket långsamt kan återställa muskelfunktionen. Om gubben har fekal inkontinens, bör han behandlas i tid, vara uppmärksam på personlig hygien, rengöra området runt anus och byta underkläder i tid, särskilt om han ligger i sängen för att undvika säng.

Underpad Sheet For Adult