Hem > Nyheter > Innehåll

Funktioner och tillämpningar av warpstickade tyger

Mar 04, 2021

Namnet warpstickning kommer från maskinvävning, vilket är en slags stickningsteknik. Det stickade tyget vävt av warpstickning kallas warpstickat tyg. Skillnaden mellan varpstickning och våtstickning är att slingorna som bildas av den är ordnade i vertikal riktning eller warpriktningen och bildas genom att bo intilliggande garner; jämfört med våtstickning är vävningseffekten hårdare. Maskinen som används för warpstickning ser lite ut som en vävstol. Alla garner är sårade på warpstrålarna. Warpbalkarna ligger bakom och ovanför stickområdet, och alla garn matas samtidigt in i stickområdet. Under skarvprocessen styrs varje garn av en separat nål. Styrstången styr dock garnets position, och nålen som används kan ändras varje gång en slinga bildas. Jacquardmekanismen kan användas för att styra nålarna för att producera warpstickade tyger med komplexa mönster. Med tanke på warpstickningsprocessens egenskaper, garnförsörjningsanordningens position och det ömsesidiga boet mellan parallellgarn, kallar människor det ibland en varpstickningsmaskin.


I grunden är warpstickning ett bearbetningssystem för att producera tyger med öppen bredd. Tyget har raka sidor, produktionshastigheten är hög och utgången är stor. Warpstickade tyger klassificeras enligt egenskaperna hos den utrustning och de tyger som används. Huvudtyperna är: Tricot, Raschel, Milanese och Simplex. De vanligaste är Tricot och Raschel; med tyg Strukturen kan delas in i sportnätduk, elastisk nätduk, dubbel stretchduk, elastisk satinduk, dubbelsidig ribbad trasa, elastisk halkduk, enkel stretch satinduk, Triskin, etc.


Warpstickade tyger använder ofta polyester, nylon, polypropylen och andra syntetiska filament som råmaterial, men använder också bomull, ull, silke, hampa, kemisk fiber och deras blandade garner som råmaterial. Vanliga varpstickade tyger vävs ofta med kedjeväv, warpplatta väv, warp satinväv och warpdiagonal väv. Det finns många typer av tjusiga varpstickade tyger, såsom nättyger, frottétyger, veckade tyger, plyschtyger och våta tyger. Warpstickat tyg har fördelarna med god längsgående dimensionell stabilitet, styvt tyg, låg dispersibility, ingen curling och god luftpermeabilitet. Den är lämplig för underkläder, badkläder och sportkläder.