Hem > Nyheter > Innehåll

Fyra hälsodödare av medelålders och äldre

Mar 16, 2021

Som ordspråket säger," Det finns en gammal person i familjen, om det finns en skatt" ;, att uppmärksamma hälsan hos medelålders och äldre människor är faktiskt den bästa filial fromheten! För att uppmärksamma hälsoproblemen hos medelålders och äldre måste vi först förstå de vanliga medelålders och äldre sjukdomarna. Idag har vi gjort en översikt över" Fyra vanliga sjukdomar hos medelålders och äldre". Vi hoppas att vi kan hjälpa dig att förstå och förebygga dessa sjukdomar korrekt och ha en frisk kropp!


1. Högt blodtryck:" skyldig" av högrisksjukdomar hos medelålders och äldre

Hypertoni är den vanligaste kroniska sjukdomen hos medelålders och äldre och den viktigaste riskfaktorn för hjärt- och cerebrovaskulära sjukdomar. Stroke, hjärtinfarkt, hjärtsvikt och kronisk njursjukdom är de viktigaste komplikationerna. Hypertoni kan dock förebyggas och kontrolleras. Att sänka blodtrycksnivån hos hypertensiva patienter kan avsevärt minska stroke och hjärtsjukdomar.


2. Förhindra kranskärlssjukdom och lindra" hjärtsjukdom"

Kranskärlssjukdom är en vanlig hjärt-kärlsjukdom hos medelålders och äldre. Cirka 99% av kranskärlssjukdomen orsakas av koronar ateroskleros. När koronär ateroskleros utvecklas till en viss grad och orsakar allvarlig stenos och obstruktion av kranskärlens lumen, kan det orsaka hjärtinfarkt och hypoxi, vilket resulterar i en serie symtom som täthet i bröstet, kärlkramp etc., och till och med hjärtinfarkt. är livshotande.


3. Alzheimers' s signal, värt att se!

Alzheimers sjukdom är en degenerativ sjukdom i nervsystemet. Det första symptomet är minnesförlust, men när sjukdomen förvärras kommer patienten att förändras i personlighet. Vissa patienter som ursprungligen var introverta blir nu irriterade och talar mer, medan de som ursprungligen var extroverterade. De kan bli motvilliga och ointresserade av bekanta saker; de kan till och med förändra sin personlighet, som att inte ta hänsyn till hygien, utseende eller till och med känna till GG; ärlig" (som att urinera och göra avföring där som helst).


I mellersta och sena fasen av sjukdomen kommer patienten att utveckla fokala hjärnsymptom som afasi, apraxi, dysfunktion i lemmarna etc., och till och med inte kunna slutföra enkla dagliga livsuppgifter som att klä sig och äta, ligga i sängen hela dagen, och gradvis förlora kontakten med omvärlden. I detta skede kan patienter orsaka en serie komplikationer, såsom lung- och urinvägsinfektioner, liggsår och systemfel, och så småningom dö på grund av komplikationer.

Patienter som lider av Alzheimers&# 39: s sjukdom lider inte bara själva utan också en tung börda för hela familjen. Därför bör vårdgivare (familjemedlemmar) förstå relaterade sjukdomar och låta patienter följa lämpliga övningar, till exempel promenader, Tai Chi och andra övningar, läsa fler böcker och tidningar och odla en hobby, som penselskrivning, pappersskärning, och hantverk. , Sång, dans, etc., samarbetar med medicin för att försena degenerationen av hjärnans nervceller så mycket som möjligt.


4. Det är' kallt och dina ben gör ont! Se upp för artros i knäet

Knäartros är en kronisk artropati som kännetecknas av degeneration, förstörelse och benhyperplasi i ledbrosk. Knäsmärtor är vanliga hos medelålders och äldre. Detta beror på att de äldres kroppsfunktioner försämras, osteoporos, benförlust och ben blir spröda och hårda, och deras tolerans mot tryck minskar, vilket leder till sjukdom. Den långsiktiga dåliga hållningen och vikten och kroppsfetma är också de viktigaste faktorerna som orsakar knäartros.