Hem > Nyheter > Innehåll

Hur man handlar för funktionshindrade äldre

May 08, 2019

Handikappade äldre är i allmänhet uppdelade i funktionshindrade och halvsäkrade äldre. Idag ska vi introducera vården av funktionshindrade äldre. Det är helt möjligt att ta hand om handikappade äldre i enlighet med handikappade äldre.

care for elder

Äldre arkbyte

1. Stäng fönstret som lämpligt för att skydda äldre från att blåsas av vinden.

2. Nivå den gamla mannen, hjälp den gamle mannen att ligga på ena sidan av sängen, tillbaka till vårdgivaren och flytta kudden till motsatt sida med den gamla mannen.

3. Rulla upp arken och svep slaggen från dynan.

4. Sprid de rena lakan på ena sidan av sängen (framsidan), sömmens mittlinje är i linje med sängens mittlinje och den övre halvan rullas upp under den gamla mannen och halvdelen av sidan ligger nära sängen, sängens baksida, mitten och mitten Stram hårt under madrassen, hjälp den gamla mannen att ligga på de rena lakan, möta vårdgivaren, vänd motsatt sida, dra de smutsiga lakan från sängen till slutet av sängen, dra sedan de rena lakan platta, samma som butiken Ok, hjälp den gamla mannen att ta den bakre positionen.

5. Täck täcke och lägg den så att den gamla mannen bekvämt kan ligga ner.

6, ena handen för att skydda huvudet på den gamla mannen, å andra sidan att ta ut kudden, byta kuddväska, ge äldre kudde.

Gammal man vänder om

En funktionshinder gammal man långsiktig hållning kommer att hindra kroppens normala blodcirkulation, vilket inte bidrar till den äldre fysiska och psykiska hälsan. Det är nödvändigt att hjälpa de äldre att vända och inte bara hjälpa blodcirkulationen, utan också låta kroppens muskler bli aktiva och effektivt förhindra trycksår.

1. När den bakre gamla mannen vill vända sig till ena sidan, lägg först den gamle människans händer på buken och böja knäna på båda benen. Den vårdande personen sträcker underarmen i midjan på den gamla mannen och den andra armen når sig in i underbenen. Med armens styrka lyfts den gamla mannen snabbt upp. , rör dig närmare sängkanten och vänd motsatt sida.

2. Lyft huvudet och axlarna på den gamla mannen och vänd motsatt sida. Placera en mjuk kudde på baksidan av den gamla mannen för att behålla positionen. Lägg en mjuk kudde på bröstet och stöd underarmen för att göra den gamla mannen bekväm.

3, böjde manens övre ben framåt, benet låg lite böjt, mellan knäna, vadderade med en mjuk kudde för att förhindra tryck och friktion mellan de två benen.