Hem > Nyheter > Innehåll

Hur man tar hand om äldre i sängen

May 31, 2019

1, Undvik friktion

När du flyttar de äldre i sängen, undvik att dra, dra, smasha och dra och förhindra friktion från att skada huden. Du kan kasta 1m * 1m kudden på baksidan och skinkorna hos den gamla mannen. När du fyller äldre kan du använda kudden för att lyfta patienten och ta en kudde. Förflyttningen mellan arken ändrar patientens position och minskar friktionsskadorna hos äldre.

2, Undvik dålig liggande position

Skjuvkraften genereras när sängen höjs med 30 grader i det bakre läget, och trycket som alstras av äldre kan orsaka stor skada i svansen. Därför är sängläget för sängen ovanför 30 grader ovan inte för lång för att undvika trycksår i svansen.

3, Undvik fukt

Incontinens och svettstimulering kan orsaka hudimpregnering, mjukhet, lätt att orsaka skjuvning och friktion för att bilda trycksår. Vid fuktiga förhållanden ökar risken för trycksår med en faktor fem. För övre inkontinens, svettningar och utsöndringar ska de äldre skruvas i tid för att rengöra perineum och perianala området. Vid behov applicera talkum eller zinkoxidsalva för att absorbera fukt och minska friktionen. Byt klädesplagg i tid, gör sängarna rena och håll det rena, torra och släta utan slagg. Äldre hud kan inte direkt komma i kontakt med plastduken eller gummiarket.

4, massage

Massagemetoden kan användas för hud utan rodnad, och det utländska vårdsamhället förespråkar inte massor av de röda delarna. För närvarande finns det en ny förståelse av massageterapin i trycksårvård. Det antas att massagen inte hjälper till att förhindra trycksår, eftersom förändringen av mjukvävnadstrycket är en skyddande reaktion på normal hud. Efter att trycket är utsläppt, bles det vanligtvis efter 30-40 minuter. Inga tryckssår bildas och ingen massage behövs. Om rodnad fortsätter indikerar det att mjukvävnaden är skadad, friktionen ökar graden av skada och massagen bör vara inaktiverad.

CARE FOR ELDERSKONTAKTA OSS

Haining Yikang Textile Co., Ltd
Tel: + 86-573-87861767
Fax: + 86-573-87861763


Kontakt1 : Carol Huang
Mobil : + 86-18657307340
E-post: ykhmj@yktextile.com


Kontakt2: Alice Cai

Mobil: + 86-13506738985

E-post: ykcy@yktextile.com