Hem > Nyheter > Innehåll

Så här rengör du ombytesdynan

Mar 01, 2021

Först och främst, blötlägg i saltvatten. När barnet drar pallen på omklädningsrummet blir bytesplattan oundvikligen smutsig. Blötläggning i saltvatten kan förhindra tillväxt av bakterier och uppnå sterilisering samtidigt. Blötläggningstiden är ca 15 minuter i kallt vatten. Det var allt.


För det andra, om du är orolig för att maskinen inte kommer att vara ren, kan mamma tvätta den för hand, så att du kan känna dig mer bekväm. Det är bättre att använda en liten mängd tvättmedel eller tvättmedel, eftersom det föregående steget har blötlagts i saltvatten, och tvättmedlet är endast för bättre dekontaminering. Men om du är orolig för rester kan du använda rent vatten för många gånger, så att du inte behöver oroa dig för resterna av tvättvätska på ditt barns hud.


Slutligen, var uppmärksam på torkningsprocessen. Utomhussoltemperaturen är mycket hög på sommaren, så du bör inte exponera ombytesmattan direkt för solen för länge. Även om ultravioletta strålar kan döda virus, kan alltför höga temperaturer också skada de föränderliga kuddarna, så mödrar bör kontrollera torktiden och sätta dem i skuggan i cirka 10 minuter under den heta solen.