Hem > Nyheter > Innehåll

Hur tar man snabbt bort mögeln på lakan?

Nov 15, 2019

Hur snabbt kan mögeln på lakan tvättas bort? När lakan används under lång tid är det lätt att orsaka mögel och andra fenomen, särskilt i söder där klimatet är relativt fuktigt. När hemmet är på våren och sommaren är lakan mycket benägna att mögla och mögel. Xiaobian presenterar några tips för alla. Du tar hjälp.

1, alkohol

Förbered lite alkohol, rengör först de mögliga lakan med en mjuk borste och skrubba sedan fram och tillbaka med den alkohol du köpte. Du kan ta bort mögeln efter cirka 20-30 minuter. Om mögeln är för allvarlig kan du skrubba lite tid. .

2, tvålvatten

Häll en platta med varmt vatten (cirka 60-80 grader) och tillsätt lite tvål i det varma vattnet. Ju högre koncentration, desto bättre. Eftersom de mögliga lakan är svåra att tvätta, lägg sedan lakorna i tvålvatten och blötlägg dem i cirka 30 minuter. Sedan, efter upprepad borstning, kan mögeln lätt tas bort.

How To Quickly Remove The Mildew On The Sheets

3, Taomi Shui

Förbered lite rent risvatten, blötlägg de mögliga lakan i risvattnet under en natt. Om mögeln på lakan är allvarlig kan du förlänga blötläggningstiden på lämpligt sätt. Ta sedan ut lakan nästa dag och följ den vanliga tvättmetoden. När du har tvättat den kan mögeln tas bort.

4, blekmedel

Rena vita lakan är särskilt milda och kan vara särskilt svåra att tvätta. I detta fall används blekmedel. Förbered först en kruka med varmt vatten (cirka 60 grader), tillsätt ca 2-3 lock med blekmedel, lägg sedan de mögliga lakan i blötläggningen i 4-6 timmar, tid att komma ut och borsta! bleka

5, gröna bönor

Mung bönor groddar innehåller naturliga dekontaminering ingredienser, så det är bättre att använda gröna bönor groddar för att rengöra lakan. Lägg de köpta mung bönor groddar på de mögliga lakan och krossa dem fram och tillbaka. Skölj med vatten i 5 minuter för att ta bort mögel på lakan.