Hem > Nyheter > Innehåll

Sjukvårdsåtgärder för äldre människor

Jul 02, 2019

Äldreomsorgen finns i alla aspekter. Att ta hand om äldre och ge äldre en lycklig ålder är en bra önskan för alla barn. Hur man bättre bryr sig om äldre, var uppmärksam på Yikangs officiella hemsida.


1. Oral vård för äldre i sängen

Det finns många fördelar med oralvård, som att hålla munnen ren, fuktig, förhindra sår och infektioner, och förhindra dålig andedräkt och sputum, vilket kan hjälpa till att främja aptit. Du kan observera förändringar i munhålan och ta reda på om det finns sår, dålig andedräkt eller infektion i tid. För dem som använder antibiotika under lång tid bör du observera tecken på mögelinfektion i munslimhinnan. En enkel metod för oral vård för patienter med långvarig säng är att gurgla och skrubba tänderna. Vanligt använda munvatten är: Munt Thai, 1% till 3% väteperoxidlösning; 2% till 3% borsyralösning; 1% till 4% sodavatten.

old man


2, hudvård av äldre i sängen

Det är också nödvändigt att utföra hudvård för patienter som har varit i sängen länge. Badning kan rengöra patientens hud, främja blodcirkulationen, förbättra hudutskiljningen, förhindra hudinfektioner och trycksår och observera patientens allmänna tillstånd. När en patient som sitter i sängen länge tar ett bad, bör vårdpersonalen vara uppmärksam på förändringarna i tillståndet, var uppmärksam på att observera förändringar i medvetenhet och fysisk aktivitet och förebygga olyckor.

care for old man


3, Posture vård för äldre i sängen

Korrekt kroppshållning kan förhindra trycksår och benkontrakt. Från det tidiga skedet av sjukdomen bör det bibehålla en bra ljuga position. Eftersom patienten är mestadels i passiv position är det väldigt viktigt att styra familjemedlemmarna hur man placerar funktionen hos lemmen. Om positionen ändras ca 1 timme utförs den aktiva aktiviteten hos lemmarna varje dag i ca 30 minuter, 1-2 gånger om dagen för att främja blodcirkulationen i lemmarna, förhindra ledkontrakt och ledstyvhet.

care


4, Vård av äldre i sängen

För patienter med inkontinens används en engångsplatta under skinkorna istället för mjuka absorberande trasor (bör desinficeras). Applicera varmt vatten för att rensa den perianala huden efter varje tarmrörelse. Kvinnliga patienter ska tvätta perianala och könsdela efter varje tarmrörelse. För manliga patienter med urininkontinens kan urinlösning användas för att urinera eller använda en vit plastpåse för att binda roten på penis. Varje urinering ska bytas ut en gång och urinrörets öppning ska rengöras för att undvika urinvägsinfektion.

old man


5, Psykologisk vård för äldre i sängen

För äldre patienter som är långt borta i lång tid är psykologisk vård mycket viktig. Den gamle mannen är rädd för att vara ensam eller övergiven, och har självkänslighetens mentalitet. Som en släkting bör han ta hand om och ta hand om patienten. Om han har tid ska han följa med honom och prata med honom. Han kommer att chatta med honom och minnas några bra gamla dagar som gör de äldre oförglömliga. Ensamhet och förlust, förbättra förtroendet och modet av deras existens.Haining Yikang Textile Co., Ltd. är ett textilföretag specialiserat på produktion av olika typer av vårdprodukter. Dess huvudsakliga produkter inkluderar urinplatta, vårdplatta, bib och sängklädsel täcke. I många år har Yikang förbundit sig att erbjuda kunderna de bästa produkterna och tjänsterna. Om du har några behov, vänligen kontakta oss.