Hem > Nyheter > Innehåll

Sjukvårdsmetod för bedridde patienter

Apr 09, 2019

Efter överlevande sjukhusbehandling lämnar patienter med stroke ofta några hinder som motion, känsla och språk. På grund av olika faktorer är det osannolikt att de kommer att få rehabiliteringsbehandling på sjukhus under lång tid. Det är en effektiv och effektiv metod för att genomföra familjrehabilitering efter urladdning. . Var uppmärksam på följande punkter i familjeåterhämtning:


Först lägger vikt vid psykologisk rådgivning. På grund av hemiplegi eller afasi kan strokepatienter inte ta hand om sig själva i det dagliga livet. De visar ofta depression, sorg, underlägsenhet och andra psykologiska tillstånd, och deras personlighet blir våldsam. Familjemedlemmar bör ge mer kärlek och förståelse, uppfylla sina psykologiska behov och försöka sitt bästa för att eliminera patientens pessimism. När familjen pratar, försöker de att le, mildlyssa och vara försiktig. Ge patienten tillräckligt med förtroende och styrka.

För det andra, var uppmärksam på tidig rehabiliteringsövning. Efter början av många stroke patienter tror de att de borde ligga i sängen, och alla sina liv tas hand om av andra, och de är ännu mer ovilliga att träna. Ett stort antal patienter har mindre allvarlig hemiplegi, men de är mycket beroende. De uppmärksammar inte rehabilitering i tidigt skede och orsakar svår fysisk funktionsnedsättning i det sena skedet. Kliniska prövningar har visat att när människokroppen vilar i sängen i två veckor, minskar muskelstyrkan med 40%, och benatrofi, ledkontrakt, ortostatisk hypotension och nedsatt hjärtreserverkapacitet kan uppstå och psykiska störningar kan också orsakas , särskilt hos äldre patienter. Detta missbrukssyndrom uppträder. Tidiga rehabiliteringsövningar kan minska förekomsten av följder. Därför bör hjärtslagrehabilitering ske förr eller senare. I allmänhet, efter de vitala tecknen som andning, hjärtrytm och blodtryck stabiliseras kan familjen vända om, massage och passivt flytta patienten tills den aktiva övningen återupptas. Patienten kan sedan utföra sängrörelseutbildning, bäddrörelseutbildning, träningsträning, träningsövning och liknande. När patienten har möjlighet att balansera positionen, kan han börja flytta från säng till rullstol och från rullstol till säng. Gradvis utföra promenader, övre lemmar funktionell träning och daglig träningsförmåga utbildning för att lägga en bra grund för att stå i framtiden.

Tredje, uppmärksamma dagliga livsförmåga utbildning. Det inkluderar kost, tvättning, dressing, självvård, badning, hushållsarbete och promenader, och måste tas hand om under träning. Till exempel hushållsarbete (matlagning, städning, barnomsorg och familjeansvar), användning av hushållsapparater och apparater (nyckellås, strömställare, dörrar och fönster, hushållsapparater etc.), kommunikationsförmåga (handskrivning, läsning, användning telefon och inspelare, etc., transport och olika underhållningsaktiviteter kan också uppnå bra rehabiliteringsresultat. Det är värt att påminna om att träningsfokus bör placeras på den drabbade lemmen. Vissa patienter och deras familjer är benägna att träna på den friska sidan Under träning, ignorerar den drabbade sidan. Det rätta sättet är att starta från den drabbade sidan, vilket är fördelaktigt för blodcirkulationen av den drabbade lemmen och förhindrar muskelbandet från att komma i kontakt.

Fjärde, stärka kosten konditionering. Patienter med stroke bör följa principen om "tre låga, två höga och två höga", nämligen låg kalori, låg fetthalt, lågt kolesterol, måttlig mängd kolhydrater, måttlig mängd protein, hög kostfiber och hög vitamindiet. Ät inte för mycket, drick inte mycket, äta mer mat rik på vitaminer, som färsk fisk, färska ägg, grönsaker etc. för att förbättra kroppens motstånd och hjälpa kroppen att återhämta sig. Samtidigt, eftersom patienten stannar i sängen under lång tid, är huden utsatt för akne på grund av fukt, friktion och liknande. Vid denna tidpunkt bör patienter ges en högprotein diet, speciellt vitamin C och torskleverolja, zinkglukonat, etc., för att främja sårläkning. För att säkerställa tillräckligt med dricksvatten. Otillräckligt dricksvatten ökar blodets viskositet i kroppen. Att dricka en eller två koppar kokt vatten på en tom mage på morgonen kan minska viskositeten hos blodet och utsträcka blodkärlen, för att förbättra kroppens ämnesomsättning och minska trombos.

Femte, var uppmärksam på sömn. I patientens rum ska luften cirkuleras för att hålla inomhusluften fräsch. När vädret ändras ska patienten vara uppmärksam på att lägga till och ta bort kläder för att förhindra förkylning. Patientens sovläge bör ligga i sidopositionen, vilket bidrar till utsläpp av andnings- och orala sekretioner för att förhindra aspirationspneumoni. När du ligger på sidan, var uppmärksam på den drabbade lemmen. För att undvika hemorrojder är det bäst för patienten att sova i en uppblåsbara säng, en vattenfylld säng, etc., var uppmärksam på att vända över varannan timme, vilket är den mest effektiva och praktiska åtgärden för att förhindra hemorrojder. Varje gång du vänder på, klappa patientens rygg för att hjälpa till att tömma sputumet, men var försiktig så att du inte gnuggar patientens hud mot sängytan när du vrider om.

Sjätte uppmärksamhet på språkrehabiliteringsutbildning. För de som är afasi måste muntlig träning och skriftlig utbildning träna patienten för att använda halsen att uttala, eller för att framkalla ett uttalande genom att hosta eller blåsa med en mun. Med familjen uttalande och talande borde det vara lätt att vara svårt, från kort till långt, steg för steg, bör innehållet passa patientens intresse så långt det är möjligt i samband med det dagliga livet. Patienten bör också få titta på TV, lyssna på radio etc., vilket ger hörsel och visuell stimulans.