Hem > Nyheter > Innehåll

Vad är warpstickat tyg

Mar 04, 2021

Vad är warpstickat tyg? Jag tror att många av dina vänner har köpt kläder, så några av dem måste vara gjorda av warpstickade tyger. Vet du vad warpstickade tyger är? Om du inte förstår kan du studera det med redigeraren ~

Warpstickade tyger använder ofta nylon, polyester, polypropylen etc. som råmaterial, men använder också silke, bomull, linne, ull, kemisk fiber och deras blandade garner som råmaterial. Vanliga varpstickade tyger vävs ofta med warpsatinvävar, flätade kedjevävar, warpdiagonalväv och warpplatta vävar. Det warpstickade tyget har fördelarna med god longitudinell dimensionsstabilitet, ingen curling, låg dispersibility, styvt tyg och god luftpermeabilitet. Sidoförlängning, elasticitet och mjukhet är inte lika bra som våta stickade tyger.

1. Polyester warpstickat tyg: Polyester warpstickat tyg är vävt med lågelastiska polyestergarn av samma denier eller olika förnekare. Warp velveteen vävnad bildas av kombinationen av warp vanlig väv och warp sammet väv. Tyget färgas och bearbetas till vanligt tyg. Tyget har en plan yta och ljus färg. Den kan delas in i tjock, medelstor och tunn. Tjocka och medeltjocka kan användas som herr- och damrockar, vindjacka, byxor och andra tyger. Tunna tyger används främst som tyger för skjortor och kjolar;

2. Warpstickat nättyg: Warpstickat nättyg är tillverkat av återvunna fibrer, syntetiska fibrer och naturliga fibrer som råmaterial och vävs genom att byta varpplatta vävar, bilda kvadratiska, runda och diamantformer på tygets yta. Ögla. Hålens storlek, fördelningens densitet och fördelningens tillstånd kan anpassas efter behov. Nättyget som används i kläder har en lätt och tunn konsistens, god elasticitet och luftpermeabilitet och en jämn handkänsla. Används främst som sommarskjorttyger.

3. Warpstickat luggtyg: Warpstickat luggtyg är tillverkat av syntetisk fiber eller viskossilke som råvara, och det är tillverkat av sammanflätad stickkedjestruktur och föränderlig warphögstruktur. Efter att tyget bearbetats av tupplursprocessen ser utseendet ut som ullduk, tygkroppen är tätt och tjock, mockan är fyllig, tyget har bra draperi, känslan är skarp och mjuk, tyget är lätt att tvätta, snabbtorkande och icke-strykande, men det är lätt att ackumulera statisk elektricitet under användning, och det är lätt att absorbera damm . Används främst som vinterrockar, vindjacka och andra tyger för män och kvinnor.

4. Warpstickat sammetstyg: Warpstickat sammetstyg är ett dubbelskiktstyg bestående av återvunnen fiber, syntetisk fiber och naturlig fiber som bastyg och akrylfiber som plyschgarn. Efter att ha skurit högen blir det två bitar av enskikts sammet. Enligt mockaens tillstånd kan den delas in i manchester, sammetslen, garnfärgad sammet etc. Olika mockor kan korslagas på tyget samtidigt för att bilda en mängd olika färger. Denna typ av tyg har täta högar på ytan, en tjock och fyllig handkänsla, full av elasticitet och god värmeretention. Används främst som barnklädestyger och vinterkläder.

5. Warpstickat jacquardtyg: Warpstickat jacquardtyg är vanligtvis ett jacquardtyg vävt på en varpstickningsmaskin med naturliga fibrer och syntetiska fibrer som råmaterial. När tyget är färgat och bearbetat är mönstret tydligt, handen känns skarp, tredimensionell, bra draperi och mönstret förändras. Används främst som ytterkläder för kvinnor, underkläder tyger och kjol material.

6. Warpstickat slingtyg: bomullsgarn eller bomull, syntetiskt fiberblandat garn används som weft-inlaid garn, warpstickat slingtyg är tillverkat av syntetisk fiber som markgarn, naturlig fiber, syntetisk fiber och regenererad fiber används som slinggarn, med ull Ett enkelsidigt eller dubbelsidigt terrytyg vävt från en slingväv. Tyget i denna typ av tyg är fast och tjockt, har en full och tjock känsla, elasticitet, god fuktabsorption, god värmeretention, stabil slingstruktur och bra klädprestanda. Används främst som sportkläder, pyjamas, barnkläder och andra tyger.